مشاوره بازرگانی حمل و نقل بین المللی کالا

ارائه مشاوره صادرات، واردات و بازرگانی بین المللی به تولیدکنندگان، بازرگانان و تاجران برای صادرات و واردات به شخص یا شرکتی گفته می شود، که در ارتقاء یا بهبود عملکرد شرکت و سازمان هایی که در امور تجاری و بازرگانی مشغول به کارند.

 همچنین این افراد به بازرگانان یاری می رسانند. همواره برای انجام امور تجاری نیاز به یک مشاوره گمرکی بسیار مهم و ضروری است.

 

 

مشاوره واردات کالا و صادرات محصول

برای انجام صادرات یا واردات هر کالایی علاوه بر آنکه لازم است با قوانین خاص داخلی و خارجی این فعالیت‌ها آشنا باشید، لازم است با چگونگی روند انجام این فعالیت‌ها هم آشنا شوید تا بتوانید در کوتاه‌ترین زمان و با کمترین سرمایه‌گذاری به سودهای کلان اقتصادی دست پیدا کنید. شما به‌عنوان یک تاجر یا بازرگان تازه‌کار به یک مشاور بازرگانی بین الملل نیاز دارید تا بهترین تصمیم را در زمینه انجام فعالیت‌های تجاری خود بگیرید.

مشاوره بازرگانی و خرید خارجی

باتوجه‌به پیشرفت روزافزون تکنولوژی و به‌وجودآمدن تغییر و تحولات دائمی در زندگی بشر، قوانین و سیاست‌های حاکم بر هر جامعه‌ای متناسب با نیازهای روز جوامع تغییر می‌کنند و همواره شکل جدیدی به خود می‌گیرند تا با تغییرات پیش‌آمده در تناسب و تعامل باشند. ازآنجاکه فعالیت‌های تجاری نیز در گرو این تغییرات مدام در حال تغییروتحول است، قوانین مرتبط با این فعالیت‌ها هم دائماً دچار تغییر می‌شوند.

مشاور بازرگانی بین المللی و خرید خارجی به شما کمک می‌کند تا از قوانین روز جهان و اتفاقات مهم در حوزه‌های گوناگون دنیای اقتصاد آگاه شوید  و دید گسترده‌تر و جامع‌تری از قوانین روز جهان اقتصاد به دست بیاورید .

شرکت ترنگ دریا با داشتن یک واحد مستقل جهت انجام امور خرید خارجی، خدمات تامین کالا را به بهترین نحو ارائه می‌دهد .

بیشتر شرکت‌های بازرگانی که فرایند خرید کالا را انجام می‌دهند معمولا طی تجربه در سالیان گذشته از لیست منابع و تامین کنندگان خود استفاده می‌کنند اما برای یافتن منابع جدید باید چند مورد حتما بررسی شود .

 

اولین موردی که بررسی می‌شود شرایط وارداتی کالای موردنظر است. شرایط وارداتی کالا و شرایط تحریمی باید براورد شود. بعد از آن به جستجوی برندهای مختلف در سراسر دنیا می پردازیم. لیستی از تامین کنندگان کالا تهیه می‌شود و مذاکره از طریق ارسال ایمیل، تماس تلفنی و ارسال پیام در محل مشخص شده در سایت تامین کننده انجام می‌شود. در قیمت‌های اخذ شده از چند تامین کننده، حتما باید قیمت‌ها با یکدیگر مقایسه شوند و بهترین آن انتخاب شود. در این میان باید اعتبارسنجی تامین کننده کالا به صورت موازی با روند مذاکره انجام گیرد تا خریدی مطمئن داشته باشید

 

وظایف واحد خرید خارجی

واحد خرید خارجی برای انجام این فرایند وظایفی بر عهده دارد که در ادامه کلیه این وظایف را مرور می‌کنیم :

 

  • sourcing اجرا و یافتن تامین کننده مناسب
  • ثبت اطلاعات تامین ‌کنندگان کالا و طبقه ‌بندی آن‌ها بر اساس نوع كالا
  • ثبت نتایج ارزیابی تامین‌کنندگان کالا
  • دسته بندی تامین کنندگان در زمان استعلام و یا صدور سفارش و گرید‌ بندی آن‌ها
  • ثبت درخواست‌های خرید به صورت سیستمی و تکمیل فرم توسط مشتری فیزیکی
  • برنامه‌ ریزی خرید برای هر سفارش و محاسبه تاریخ تقریبی رسیدن كالا
  • آماده کردن اطلاعات استعلام ها و ثبت اطلاعات پیشنهاد قیمت تامین کنندگان
  •  (Performa) دریافت و ثبت اطلاعات پروفرما
  • تهیه صورت مقایسه بین استعلام‌های دریافتی
  • ارائه آخرین وضعیت سفارشات
  • sample ثبت مغایرت‌های اقلام سفارش شده و دریافت شده براساس سفارش 
  • ایجاد بانك اطلاعاتی از خریدهای گذشته و ذخیره اطلاعات ضروری در مورد كالا، منابع خارجی 
  • ثبت هزینه‌های مربوط به هر سفارش
  • آنالیز هزینه‌های سفارشات و محاسبه قیمت تمام شده خرید به تفكیك هر کالا
  • ثبت مستندات برای درخواست، سفارش، استعلام خرید و پروفرما، استعلام حمل و...
  • تعریف لیست سیاه مشتریان و دلایل مرتبط با آن در رابطه با هر مشتری
  • ثبت اطلاعات حمل

 

 

 انتخاب منبع تامین کننده و اعتبارسنجی آن

اولین قدم برای طی مراحل خرید خارجی پیدا کردن منبع فروش کالاست. تمام سعی و تلاش تاجرین انتخاب تامین کننده ای است که بهترین کیفیت و بهترین قیمت را بین تامین کنندگان خارجی ارائه دهد. خرید های خارجی به دلیل اینکه با جستجوهای اینترنتی یافت میشوند زیاد قابل قبول نیستند. عدم شناخت کارخانه، عدم شناخت از فرایندهای تولید و کنترل ‌کیفیت کارخانه  و عدم اعتبار تامیین کنندگان محصول باعث میشود که تجار در کار خود دچار سردرگمی شوند. معمولا از طریق منابع اینترنت، نمایشگاه های بین المللی، اتاق‌های بازرگانی و بخش بازرگانی سفارتخانه ها، سوابق شرکت در خرید های قبلی و یا از طریق منابع داخلی (راهنمای صنعت سنگین وزارت صنایع و معادن)و… درباره تولید و عرضه کنندگان کالا اطلاعات جمع میکنند. سپس اعتبار سنجی کرده و به هریک از منابع امتیاز تخصصی میدهند. روش‌های اعتبار سنجی بسیار متفاوت هستند و می‌توان از اتاق‌های بازرگانی و رایزن‌ها استفاده کرد .

 

 

پیش فاکتور(proforma )

 

بعد از انتخاب خریدار، کالای مورد درخواست خود را سفارش میدهد. فروشنده پس از دریافت سفارش مشخصات کالای خود را با شرایط پرداخت، طی سندی بنام پیش فاکتور ( proforma ) برای خریدار ارسال می کند. اطلاعات قید شده در پرو فرما شامل موارد زیر است.

1. قیمت واحد کالا و مبلغ کل برای هر قلم کالا

2. مقدار کالا

3. ارزش کالا

4. ارزش کل کرایه حمل

5. اعتبارپیش فاکتور

6. تاریخ حمل و تحویل کالا

7. مشخصات مبدا و مقصد

8. بازرسی محموله

9. روشهای پرداخت

10. نحوه بسته بندی

 

 تنظیم قرارداد خرید خارجی

پس از تایید پروفرمای اخذ شده دستور تایید خرید از طرف خریدار به فروشنده ارسال می‌گردد. در این زمان قراردادی بین شرکت شما و خریدار منعقد شده که خرید کالا در این مرحله نهایی می‌شود.

مواردی که در قرارداد خرید اعلام می‌گردد با توجه به هر نوع کالا و روش‌های مختلف خرید، متفاوت است. پس از آن که تایید نهایی انجام شد، خرید وارد مرحله ثبت سفارش و سپس انجام امور بانکی و ارائه به واحد ارزی و انتظار برای تخصیص ارز می‌شود. پس از این مراحل برای فروشنده به میزانی که در پروفرما ذکر شده، پیش پرداخت واریز می‌گردد که تولید و پس از آن ارسال کالا انجام شود.

 

پرداخت بهای خرید کالای خارجی

مبلغی که در پروفرما تعیین شده است به صورت 100 درصد پرداخت می‌شود و گاهی به صورت درصدی است. باید قبل از پرداخت شماره حساب مقصد بررسی شود و با توجه به شرایط پروفرما پرداخت اولیه انجام گردد. باقیمانده هزینه نیز قبل از بارگیری و حمل پرداخت می‌شود و در هر مرحله از پرداخت باید. Swift برای فروشنده و هم برای خریدار جهت اطمینان ارسال گردد.

به این نکته باید توجه کنید که در کلیه مراحل، واحد خرید خارجی تمامی موارد را رصد و آنالیز می‌کند. در صورت نیاز به سند یا اطلاع از موردی با تامین کننده یا مشتری مذاکره انجام می‌شود. می‌شود.

 

اخذ اسناد حمل مورد نیاز جهت آماده سازی کالا و ارسال

در هنگام عقد قرارداد و خرید کالای خارجی اسنادی که فروشنده باید به خریدار تحویل دهد، طبق مواردی که به توافق طرفین می‌رسد، مشخص می‌شود

همچنین این اسناد برای ترخیص کالا بسیار مهم است. 

از جمله این اسناد بارنامه است که توسط شرکت حمل و نقل صادر می‌شود BILL OF LADING

سند بعدی فاکتور است. COMMERCIAL INVOICE  است که شامل مشخصات کالا، کشور مبدا، مقصد، شماره اعتبار اسنادی و نام خریدار و فروشنده است. سند دیگر که برای ترخیص و ثبت سفارش نیاز است، گواهی مبدا CERTIFICATE OF ORIGIN  این گواهی معمولا به وسیله اتاق که توسط بازرگانی کشور فروشنده صادر می شود که سند مشخصات کالا است؛ شامل اطلاعاتی مانند بسته بندی، محتویات و تعداد داخل هر بسته است. این سند به دلیل این که گمرکات کشور مقصد و بازرسان بین المللی به آن نیاز دارند، در قرارداد و خرید خارجی اهمیت دارد.

 

کالای خریداری شده با شرکت حملی که شرکت بازرگانی  سپس از رسیدن کالا به گمرک مقصد و طی کردن مراحل ترخیص، ارسال بار به انبار خریدار بررسی می‌شود.

 با رسیدن کالا به انبار خریدار، پرونده یک خرید بسته خواهد شد.  در این جا درباره فرایند خرید خارجی، وظایف واحد خرید کالای خارجی، مراحل خرید خارجی، انتخاب منبع فروش کالا، اخذ پروفرما، اعتبارسنجی تامین کنندگان کالا، تایید کالا توسط مشتری، تنظیم قرارداد خرید و تامین کالا و پرداخت توضیحاتی را در اختیار شما گذاشتیم. برای بهره‌مندی از خدمات مشاوره بازرگانی با تیم حرفه ای ما در شرکت ترنگ دریا تماس بگیرید.