کراس استاف/cross staff چیست ؟

کراس استاف  یک روش حمل نقل می باشد که در آن محموله درون کانتینر،  در یک بندر واسط با یک کانتینر دیگر تعویض و تخلیه بارگیری  در کانتینر جدید انجام  خواهد شد. کراس استاف در حمل و نقل دریایی، برای  رهایی از برخی  مشکلات (از جمله تحریم)در زمان صادرات و نیز واردات کالا بین کشورهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. 

 

     

دلایل انجام کراس استاف در حمل و نقل دریایی

 

همانطور که قبلا ذکر شد دلیل استفاده از روش کراس استاف عمدتا به دلیل رهایی از مشکلات پیش رو از جمله تحریم یا عدم امکان اتقال کانتینر اولیه به مقصد نهایی می باشد لذا بهترین روش برای حل اینگونه مسائل انجام کراس استاف می باشد .

 

 

مزایای کراس استاف

 موارد ذیل نیز از مزیتهای روش کراس استاف هستند :

 

حمل بار از بنادر تحریمی جهان 

با توجه به نیاز بسیاری از صاحبان کالا برای صادرات  کالاهای خود به مقاصد مختلف دنیا و همچنین واردات کالای مورد نیاز داخلی انجام کراس استاف یکی از مناسبترین روشها برای حمل بدون امکان پیگیری از مبدا و مقصد می باشد ،لذا امکان واردات و صادرات بدون دغدغه وجود دارد.

 

 تعویض کانتینر  در روش کراس استاف 

یکی از مهمترین مزایای کراس استاف تعویض کانتینر و کشتی در بندر واسط می باشد به دلیل امکان تعویض کانتینر و کشتی کراس استاف کانتینر یکی از بهترین گزینه ها برای صاحبان کالا در زمان نیاز به تغییر مسیر بار می باشد. بنابراین صاحبان کالا زمان بیشتری برای تصمیم گیری در مورد مقصد نهایی دارند .

 

امکان حمل بار به بنادری که خط های کشتیرانی به صورت مستقیم سرویس حمل ندارند 

بسیاری از خطوط کشتیرانی بزرگ تمایلی به حمل مستقیم  از همه بنادر دنیا به بسیاری از بنادر را ندارند .بنابراین می توان با تخلیه کانتینر در بنادر واسط اصلی ،سرویس مناسب را به بنادر کم تردد تر یافت .

 

     

 

 

معایب روش کراس استافینگ

 

در انجام روش کراس استاف مانند سایر روشهای حمل ممکن است معایبی نیز وجود داشته باشد از جمله :

 

  • نیاز به تجهیزاتی مانند جرثقیل یا کارگر ماهر 
  •  
  • شرایط مساعد آب و هوایی از موارد بسیار مهم در انجام کراس استاف می باشد .
  •  
  • زمانبر بودن این روش می تواند از معایب آمن محسوب شود .
  •  
  • روش کراس استاف گاها هزینه بالاتری از سایر روشها دارد .

 

لازم به ذکر است که شرکت کشتیرانی ترنگ دریا با به حداقل رساندن معایب فوق بهترین و مطمئن ترین سرویس کراس استاف را در بنادر اصلی مانند جبل علی ،موندرا،پورت کلانگ،... انجام می دهد .

 

 

 

 

حمل درب تا درب (DOOR TO DOOR) چیست ؟

 

منظور از خدمات حمل درب تا درب، تحویل کالا مستقیماً از انبار یا کارخانه  مبدا به محل دریافت کننده  می باشد. در واقع هر وارد کننده و صادرکننده ای این سرویس را ترجیح می دهد. به این دلیل است که آنها مجبور نیستند فرآیندها و رویه های زمان بر و استرس زای  متداول را به صورت شخصی بر عهده گیرند.

سرویس حمل درب تا درب در سه مرحله  دریافت بار،حمل‌ونقل و ارسال بار،ترخیص کالا و ارسال به مقصد انجام می شود.  

  

 

مزایای خدمات تحویل درب تا درب

از مزایای سرویس حمل درب تا درب می توان به موارد زیر اشاره کرد 

  • فرآیند سریعتر
  • رسیدگی به امور گمرکی
  • هزینه کمتر

 

 

1. فرآیند سریعتر

اول اینکه استفاده از خدمات تحویل درب تا درب  باعث افزایش سرعت واردات و صادرات کالا می شود. دلیل آن این است که صاحب کالا برای تمام فرآیندهای موجود هزینه پرداخت کرده است و از این رو کلیه امور حمل و نقل را به متصدی حمل  سپرده اند.

 

2. رسیدگی به امور گمرکی

یکی از فرآیندهای حمل و نقل، عبور از بازرسی گمرکی است. از آنجایی در  که تحویل درب به درب تمام فرآیندهای حمل و نقل را انجام می دهد، گمرک به طور خودکار توسط متصدی حمل انجام می پذیرد.

 

3. هزینه کمتر

کلیه مراحا سرویس درب تا درب توسط متخصصینی که به کلیه امور آشنا هستند انجام میگیرد لذا با توجه به شناخت کاملی که از همه مراحل حمل داخلی و خارجی ،گمرک و ... هزینه های محتمل دارند ،بهترین گزینه را در جهت تحویل مقرون به صرفه کالا انتخاب می نماییند .

 

سرویس کشتیرانی ترنگ دریا با در اختیار داشتن تیم مجرب و متخصص آماده اراِئه بهترین سرویسهای حمل درب تا درب می باشد.

 

 

بار فله چیست؟

 بار فله نوعی بار با حجم زیاد است که در محفظه یا مخازن مخصوصی نگهداری می‌شود. این محفظه ها از طریق مختلف حمل می گردد. در واقع به کالاهایی که به دلیل حجم بالا قابل بسته بندی نیستند بار فله می گویند

برای حمل و نقل بار فله در صنعت ناوگان حمل و نقل بیشتر از کشتی های غول پیکر و سنگین استفاده می شود. در حال حاضر بزرگترین سازنده باربری های کالاهای فله، کشور کره جنوبی است.

.دست بندی بار فله به  دو صورت بار فله خشک و بار فله مایع تقسیم بندی می شود که هر کدام دارای شرایط خاص می باشند.

 برای دریافت کرایه حمل بار فله از ایران به سایر نقاط جهان و بالعکس با ما در تماس باشید.

بار فله خشک

بار فله خشک به طور معمول محصولات کشاورزی و یا محمولات استخراج شده از معادن می باشند  . حمل این نوع بارها از طریق  نوار نقاله یا جرثقیل و ... انجام می شود. برای مراقبت و محافظت بهتر از بار فله خشک در سیلوهای بزرگ نگهداری می شود. انواع بار فله خشک عبارتند از:

 

  • مواد خشک پودری و مواد معدنی
  • پودر فلزات
  • مواد دانه ای و غلات مانند جو، سویا، گندم، ذرت، شکر، برنج
  • مواد کلوخی مانند تکه های فلز ریز و درشت
  •  انواع خاک
  • مواد کارخانه‌ای و غیره

کشتیرانی ترنگ دریا با بهره گیری از کارشناسان مجرب و برخورداری از کشتی فله بر ،ارائه دهنده بهترین سرویس حمل بار فله در اقصا نقاط جهان می باشد .

 

  

 بار فله مایع

موادی که بصورت مایع و غیر جامد هستند بار فله مایع می باشد. این نوع بار با مخازن مخصوصی حمل می شوند. معمولاً اکثر بار فله مایع مواد سوختی و شیمیایی می باشند .

برای حمل و نقل بار مایع خوراکی رعایت مسائل بهداشتی بسیار حائز اهمیت است. به نحوی که از فاسد شدن مواد جلوگیری شود. انواع بار فله مایع عبارتند از

  • نفت خام
  • فرآورده‌های نفتی مثل بنزین، گازوئیل، ...
  • مواد خوراکی مثل انواع روغن،نوشیدنی
  • گازهای مایع مانند اتان و متان، پروپان

کشتی حمل بار فله خشک 

این کشتی دارای موتوری  در قسمت عقب کشتی و انبارهای بزرگ مخصوص جهت  کالای فله است. انبارها توخالی این کشتی به شکل قیف مانند بوده و درب‌ های آن‌ ها بر روی عرشه می باشند.

کشتی فله بر خشک  بیشترین میزان حمل کالاهایی از قبیل انواع سنگها ، زغال سنگ و غلات را در کل جهان دارد .

کشتی حمل بار فله مایع (Liquid Bulk Carrier)

تانکر نام دیگر کشتی حمل بار فله مایع می باشد  و انواع این کشتی از جهت نوع حمل بار عبارتند از:

  • نفتکش جهت حمل نفت خام  
  • LNG و گاز LPG شامل تانکرهای حمل گاز تانکر حمل گاز مایع
  • تانکر حمل مواد شیمیایی 

 

انواع روش حمل بار فله

راههای متفاوتی برای حمل بار فله در سراسر جهان وجود دارد . حمل دریایی یکی از متداولترین انواع حمل برای صادرات و واردات بار فله می باشد .حمل هوایی با شرایط ویژه از دیگر انواع حمل بار فله محسوب می شود همچنین  بخشی از بار فله در صورت موجود بودن واگنهای مناسب از طریق ریلی حمل می شوند.یکی از  ساده‌ترین و مناسبترین راهها برای حمل بار فله جمل زمینی و جاده ای  است .

 تجهیزات  مخصوص جابجایی کالاهای فله چیست ؟

برای حمل و جابجایی بار فله معمولا در بندری که تخلیه و بار گیری این نوع محمولات بر روی کشتی صورت می گرد  از انواع جرٍثقیل استفاده می شود. این جرثقیلها داری انواع ابزارهای جانبی شامل:

  چنگک) می باشد :grab قلاب) و( hook(

  • grab for timber (چنگك مخصوص حمل الوار)
  • Automatic grab for steel rolls( براي حمل رول يا حلقه هاي ورق فلزي)
  • Grab for Scrap metal ( حمل آهن آلات اسقاطي)
  • grab for coal and loose ( حمل زغال سنگ و مواد فله مانند انواع كود)

 

 

کالای غیراستاندارد یا پروژه ای چیست ؟

 کالاهای غیر استاندارد یا کالاهای پروژه ای به محمولاتی اطلاق می گردد که از لحاظ وزن ،یا اندازه یا شکل ظاهری پیچیده می باشند در این شرایط حمل کالا نیازمند شرایط حمل و تمهیدات ویژه می باشد. از آنجایی که حمل کالاهای سنگین و فوق سنگین پیچیده و دشوار  است، برای حمل آن‌ها باید از وسایل ویژه ای استفاده نمود. علاوه بر دشواری حمل کالای فوق سنگین و یا با اندازه غیر استاندارد ، هزینه جابجایی این بارها نیز در مقایسه با سایر بارها بالا تر می باشد  .

 

چه کالاهایی پروژه ای محسوب می شوند؟

 

کالاهای زیر بخشی از کالاهای پروژه ای یا ترافیکی محسوب مش گردند:

  • آهن با  وزن بالا 
  • تجهیزات  و ماشین آلات عظیم الجسه 
  • دستگاهای خط تولید 
  • نوار نقاله
  • تانکرها 
  • سنگ‌های بزرگ و سنگین 
  • سازه‌های فلزی در ابعاد بزرگ
  • کانکس ها 
  •  دکل‌ها

 

حمل بارهای ترافیکی و پروژه ای به صورت معمول از طریق وسائل ذیل انجام می شود:

 

 

حمل محموله های سنگین با تریلی 18 چرخ 

18چرخ ها پر کاربرد ترین ماشینها ی باری می باشند . که برای حمل بار داخل  شهری و بین شهری مورد استفاده قرار میگیرند و شامل انواع ذیل می باشند :

تریلی کفی این نوع تریلیها ساده ترین نوع تریلی می باشند که قابلیت حمل انواع مختلفی از بار را دارا می باشند اینگونه تریلیها دارای دیوار و اتاق نمی باشند لذا بار گیری انواع بار بر روی این ماشینها به سادگی امکانپذیر است. 

تریلی  بغلدار این تریلی ها همانند کفی ها می باشد با این تفاوت که دارای کناره و دیوار می باشند بارگیری بر روی این تریلیها از طریق لیفراک و جرثقیل انجام می شود.

تریلی چادری این کامیون به طور معمولا  جهت حمل بارهای ترانزیتی قابل استفاده می باشد و سقف آن با چادر پلیمری پوشده شده است .چادرهای کناری در هنگام بارگیری کنار رفته و بارگیری انجام می شود .

حمل کالاهای  سنگین و ترافیکی  با کمرشکن 

تخصصی ترین ماشینهای باری کمرشکنها می باشند  که به طور اختصاصی  برای حمل بارهای سنگین و فوق سنگین شهری و بین شهری و همچنین حمل بارهای ترافیکی مورد استفاده قرار میگیرند و به انواع :کمرشکن 2محور، کمرشکن 3محور، کمرشکن 4تقسیم می شند. کمرشکنها در تناژهای متفاوت بین 16 تا 80 تن قابلیت حمل محمولات را دارا می باشند .

 

 

 مشاوره بازرگانی حمل و نقل بین المللی کالا

ارائه مشاوره صادرات، واردات و بازرگانی بین المللی به تولیدکنندگان، بازرگانان و تاجران برای صادرات و واردات به شخص یا شرکتی گفته می شود، که در ارتقاء یا بهبود عملکرد شرکت و سازمان هایی که در امور تجاری و بازرگانی مشغول به کارند.

 همچنین این افراد به بازرگانان یاری می رسانند. همواره برای انجام امور تجاری نیاز به یک مشاوره گمرکی بسیار مهم و ضروری است.

 

 

مشاوره واردات کالا و صادرات محصول

برای انجام صادرات یا واردات هر کالایی علاوه بر آنکه لازم است با قوانین خاص داخلی و خارجی این فعالیت‌ها آشنا باشید، لازم است با چگونگی روند انجام این فعالیت‌ها هم آشنا شوید تا بتوانید در کوتاه‌ترین زمان و با کمترین سرمایه‌گذاری به سودهای کلان اقتصادی دست پیدا کنید. شما به‌عنوان یک تاجر یا بازرگان تازه‌کار به یک مشاور بازرگانی بین الملل نیاز دارید تا بهترین تصمیم را در زمینه انجام فعالیت‌های تجاری خود بگیرید.

مشاوره بازرگانی و خرید خارجی

باتوجه‌به پیشرفت روزافزون تکنولوژی و به‌وجودآمدن تغییر و تحولات دائمی در زندگی بشر، قوانین و سیاست‌های حاکم بر هر جامعه‌ای متناسب با نیازهای روز جوامع تغییر می‌کنند و همواره شکل جدیدی به خود می‌گیرند تا با تغییرات پیش‌آمده در تناسب و تعامل باشند. ازآنجاکه فعالیت‌های تجاری نیز در گرو این تغییرات مدام در حال تغییروتحول است، قوانین مرتبط با این فعالیت‌ها هم دائماً دچار تغییر می‌شوند.

مشاور بازرگانی بین المللی و خرید خارجی به شما کمک می‌کند تا از قوانین روز جهان و اتفاقات مهم در حوزه‌های گوناگون دنیای اقتصاد آگاه شوید  و دید گسترده‌تر و جامع‌تری از قوانین روز جهان اقتصاد به دست بیاورید .

شرکت ترنگ دریا با داشتن یک واحد مستقل جهت انجام امور خرید خارجی، خدمات تامین کالا را به بهترین نحو ارائه می‌دهد .

بیشتر شرکت‌های بازرگانی که فرایند خرید کالا را انجام می‌دهند معمولا طی تجربه در سالیان گذشته از لیست منابع و تامین کنندگان خود استفاده می‌کنند اما برای یافتن منابع جدید باید چند مورد حتما بررسی شود .

 

اولین موردی که بررسی می‌شود شرایط وارداتی کالای موردنظر است. شرایط وارداتی کالا و شرایط تحریمی باید براورد شود. بعد از آن به جستجوی برندهای مختلف در سراسر دنیا می پردازیم. لیستی از تامین کنندگان کالا تهیه می‌شود و مذاکره از طریق ارسال ایمیل، تماس تلفنی و ارسال پیام در محل مشخص شده در سایت تامین کننده انجام می‌شود. در قیمت‌های اخذ شده از چند تامین کننده، حتما باید قیمت‌ها با یکدیگر مقایسه شوند و بهترین آن انتخاب شود. در این میان باید اعتبارسنجی تامین کننده کالا به صورت موازی با روند مذاکره انجام گیرد تا خریدی مطمئن داشته باشید

 

وظایف واحد خرید خارجی

واحد خرید خارجی برای انجام این فرایند وظایفی بر عهده دارد که در ادامه کلیه این وظایف را مرور می‌کنیم :

 

  • sourcing اجرا و یافتن تامین کننده مناسب
  • ثبت اطلاعات تامین ‌کنندگان کالا و طبقه ‌بندی آن‌ها بر اساس نوع كالا
  • ثبت نتایج ارزیابی تامین‌کنندگان کالا
  • دسته بندی تامین کنندگان در زمان استعلام و یا صدور سفارش و گرید‌ بندی آن‌ها
  • ثبت درخواست‌های خرید به صورت سیستمی و تکمیل فرم توسط مشتری فیزیکی
  • برنامه‌ ریزی خرید برای هر سفارش و محاسبه تاریخ تقریبی رسیدن كالا
  • آماده کردن اطلاعات استعلام ها و ثبت اطلاعات پیشنهاد قیمت تامین کنندگان
  •  (Performa) دریافت و ثبت اطلاعات پروفرما
  • تهیه صورت مقایسه بین استعلام‌های دریافتی
  • ارائه آخرین وضعیت سفارشات
  • sample ثبت مغایرت‌های اقلام سفارش شده و دریافت شده براساس سفارش 
  • ایجاد بانك اطلاعاتی از خریدهای گذشته و ذخیره اطلاعات ضروری در مورد كالا، منابع خارجی 
  • ثبت هزینه‌های مربوط به هر سفارش
  • آنالیز هزینه‌های سفارشات و محاسبه قیمت تمام شده خرید به تفكیك هر کالا
  • ثبت مستندات برای درخواست، سفارش، استعلام خرید و پروفرما، استعلام حمل و...
  • تعریف لیست سیاه مشتریان و دلایل مرتبط با آن در رابطه با هر مشتری
  • ثبت اطلاعات حمل

 

 

 انتخاب منبع تامین کننده و اعتبارسنجی آن

اولین قدم برای طی مراحل خرید خارجی پیدا کردن منبع فروش کالاست. تمام سعی و تلاش تاجرین انتخاب تامین کننده ای است که بهترین کیفیت و بهترین قیمت را بین تامین کنندگان خارجی ارائه دهد. خرید های خارجی به دلیل اینکه با جستجوهای اینترنتی یافت میشوند زیاد قابل قبول نیستند. عدم شناخت کارخانه، عدم شناخت از فرایندهای تولید و کنترل ‌کیفیت کارخانه  و عدم اعتبار تامیین کنندگان محصول باعث میشود که تجار در کار خود دچار سردرگمی شوند. معمولا از طریق منابع اینترنت، نمایشگاه های بین المللی، اتاق‌های بازرگانی و بخش بازرگانی سفارتخانه ها، سوابق شرکت در خرید های قبلی و یا از طریق منابع داخلی (راهنمای صنعت سنگین وزارت صنایع و معادن)و… درباره تولید و عرضه کنندگان کالا اطلاعات جمع میکنند. سپس اعتبار سنجی کرده و به هریک از منابع امتیاز تخصصی میدهند. روش‌های اعتبار سنجی بسیار متفاوت هستند و می‌توان از اتاق‌های بازرگانی و رایزن‌ها استفاده کرد .

 

 

پیش فاکتور(proforma )

 

بعد از انتخاب خریدار، کالای مورد درخواست خود را سفارش میدهد. فروشنده پس از دریافت سفارش مشخصات کالای خود را با شرایط پرداخت، طی سندی بنام پیش فاکتور ( proforma ) برای خریدار ارسال می کند. اطلاعات قید شده در پرو فرما شامل موارد زیر است.

1. قیمت واحد کالا و مبلغ کل برای هر قلم کالا

2. مقدار کالا

3. ارزش کالا

4. ارزش کل کرایه حمل

5. اعتبارپیش فاکتور

6. تاریخ حمل و تحویل کالا

7. مشخصات مبدا و مقصد

8. بازرسی محموله

9. روشهای پرداخت

10. نحوه بسته بندی

 

 تنظیم قرارداد خرید خارجی

پس از تایید پروفرمای اخذ شده دستور تایید خرید از طرف خریدار به فروشنده ارسال می‌گردد. در این زمان قراردادی بین شرکت شما و خریدار منعقد شده که خرید کالا در این مرحله نهایی می‌شود.

مواردی که در قرارداد خرید اعلام می‌گردد با توجه به هر نوع کالا و روش‌های مختلف خرید، متفاوت است. پس از آن که تایید نهایی انجام شد، خرید وارد مرحله ثبت سفارش و سپس انجام امور بانکی و ارائه به واحد ارزی و انتظار برای تخصیص ارز می‌شود. پس از این مراحل برای فروشنده به میزانی که در پروفرما ذکر شده، پیش پرداخت واریز می‌گردد که تولید و پس از آن ارسال کالا انجام شود.

 

پرداخت بهای خرید کالای خارجی

مبلغی که در پروفرما تعیین شده است به صورت 100 درصد پرداخت می‌شود و گاهی به صورت درصدی است. باید قبل از پرداخت شماره حساب مقصد بررسی شود و با توجه به شرایط پروفرما پرداخت اولیه انجام گردد. باقیمانده هزینه نیز قبل از بارگیری و حمل پرداخت می‌شود و در هر مرحله از پرداخت باید. Swift برای فروشنده و هم برای خریدار جهت اطمینان ارسال گردد.

به این نکته باید توجه کنید که در کلیه مراحل، واحد خرید خارجی تمامی موارد را رصد و آنالیز می‌کند. در صورت نیاز به سند یا اطلاع از موردی با تامین کننده یا مشتری مذاکره انجام می‌شود. می‌شود.

 

اخذ اسناد حمل مورد نیاز جهت آماده سازی کالا و ارسال

در هنگام عقد قرارداد و خرید کالای خارجی اسنادی که فروشنده باید به خریدار تحویل دهد، طبق مواردی که به توافق طرفین می‌رسد، مشخص می‌شود

همچنین این اسناد برای ترخیص کالا بسیار مهم است. 

از جمله این اسناد بارنامه است که توسط شرکت حمل و نقل صادر می‌شود BILL OF LADING

سند بعدی فاکتور است. COMMERCIAL INVOICE  است که شامل مشخصات کالا، کشور مبدا، مقصد، شماره اعتبار اسنادی و نام خریدار و فروشنده است. سند دیگر که برای ترخیص و ثبت سفارش نیاز است، گواهی مبدا CERTIFICATE OF ORIGIN  این گواهی معمولا به وسیله اتاق که توسط بازرگانی کشور فروشنده صادر می شود که سند مشخصات کالا است؛ شامل اطلاعاتی مانند بسته بندی، محتویات و تعداد داخل هر بسته است. این سند به دلیل این که گمرکات کشور مقصد و بازرسان بین المللی به آن نیاز دارند، در قرارداد و خرید خارجی اهمیت دارد.

 

کالای خریداری شده با شرکت حملی که شرکت بازرگانی  سپس از رسیدن کالا به گمرک مقصد و طی کردن مراحل ترخیص، ارسال بار به انبار خریدار بررسی می‌شود.

 با رسیدن کالا به انبار خریدار، پرونده یک خرید بسته خواهد شد.  در این جا درباره فرایند خرید خارجی، وظایف واحد خرید کالای خارجی، مراحل خرید خارجی، انتخاب منبع فروش کالا، اخذ پروفرما، اعتبارسنجی تامین کنندگان کالا، تایید کالا توسط مشتری، تنظیم قرارداد خرید و تامین کالا و پرداخت توضیحاتی را در اختیار شما گذاشتیم. برای بهره‌مندی از خدمات مشاوره بازرگانی با تیم حرفه ای ما در شرکت ترنگ دریا تماس بگیرید.